Thursday, November 24, 2005

Visste du at...



...Les Misérables settes opp på Trøndelag Teater i februar 2006? Og at Victor Hugo faktisk skrev en roman hvor handlingen var lagt til Trondheim da han bare var i tenårene?
(Se her: http://www.forskning.no/Artikler/2002/mars/1017906510.27)
Jeg har lyst på en ordentlig BareBlåbær-cortado, jeg. Og MANGE billetter til trøndersk Les Mis.

Tuesday, November 22, 2005

God morgen!


Mildvær, varm kaffe i krus med notemønster, rolig morgen på museet. Og jeg skal snart i ukens personalmøte. Skulle gjerne vært på hytta. Foran peisen. Under et pledd, med varm kaffe i den brune koppen med blått mønster, og med Forsyte-sagaens tredje bok (som jeg snart er ferdig med) i hånden. Men hverdagen er ikke så verst. Også har jeg jo fri i morgen.
:) M

Friday, November 18, 2005

Thursday, November 17, 2005

Snart her


Tenk, om bare 3 uker sitter vi på en kanari-strand. Ok, jeg KAN skjønne at dette ikke skaper bølger av entusiasme i det norske folk, men etter 5 år som studenter og like mange uten sommerferie, gleder vi oss veldig til en klassisk syden-ferie. Sand mellom tærne, solvarm hud og ingen andre planer enn å sove, spise, sole seg. Bare det å se palmer er lykke. Det gir en helt spesiell følelse når man hutrer seg inn på flyet i snøstorm og frysende minusgrader, og så lander til sommertemperatur og viltvoksende palmer. Da blir jeg barn igjen og får lyst på tyggis på tube og plastrør med pesetas i snor rundt halsen.
Det er ikke mye som minner om syden og varme her i dag. Det er snø på biltakene, is på Bybrua og kaldt kontor. Men himmelen er blå, og det er snart helg.

Tuesday, November 15, 2005

GRATULERER Camilla & Ingar !




Fredag 11. november 2005 ble Camilla og Ingar foreldre til en liten gutt.

Svigers x 2


I kveld skal vi spise middag sammen med mine svigerforeldre og Tor Rikards svigerforeldre. Vi får nemlig Sandefjord-besøk i Trondheim i dag. Det bli' no triiiveli', ja. Dessverre regner det over Midt-Norge, men hvis dråper i sløret betyr lykke for bruden, kan det jo være det samme gjelder for svigermors hår? :)

Monday, November 14, 2005

og konklusjonen på det hele


er at jeg IKKE LIKER å jobbe. Rett og slett. Nå har jeg prøvd alle sider av journalistikken pluss en mengde andre arbeidsområder, og følelsen er stadig den samme. Jeg liker ikke å være bundet til et sted mange timer hver dag. Jeg liker ikke å bruke den beste delen av døgnet foran en dataskjerm, på en kontorstol, på et kontor. Jeg er lei av å vente på at ting skal slutte. Vente på at arbeidsdagen skal være over, at klokka har sneglet seg fram til ettermiddagen og fritid, vente på at arbeidsuka er over og helga begynner. Vente på ferie, telle minutter, timer, dager, uker. Jeg lurer på om jeg vil bo på en gård, på en måte. Ikke langt på landet, med fjøslukt og gjørme under skoene, men et deilig sted rett ved byen, uten bilkø. Gjerne med hav på alle kanter, rolig morgenstemning, og en meningsfull hverdag. Kanskje bo flere sammen. Lage noe. Lage vin, kanskje? Eller dyrke et eller annet. Eller jobbe som konsulent hjemmefra. Noe, hva som helst, et eller annet. Men ikke sånn som nå. Jeg kjenner at alt i meg stritter imot å bli presset inn i en A4-tilværelse. Jeg VIL IKKE.

Thursday, November 10, 2005

Kakebokstudie og snart helg!


I kveld skal vi innta BÅDE åndelig og materiell føde på bokstudiet. Jeg har bakt muffins (med god hjelp av Camilla og mammas ovn), Irith baker gulrotkake. Kos, kos. Og i morgen er det snurre meg rundt helg igjen. Herlig!

Monday, November 07, 2005

Design på en mandag




Photo: Jette C. Petersen

Vi har så mye fint på museet her jeg jobber. Bare se på bildene over. Gleder meg til å få ferdig den nye hjemmesiden vår, slik at publikum kan oppdage hva Kunstindustrimuseet faktisk har. Det øverste bilde er fra Japan-utstillingen vår, den eneste i landet. Utstillingen ble besøkt av den japanske keiseren i høst. Det neste bildet er fra sommerens utstilling "Tingene taler". Det er et teppe med flak i gullfarge, fra samtidens kunsthåndverk. Det siste bilde er fra invitasjonen til vår siste utstilling "Utvalgte innkjøp 2000-2005", som skal vises her ut året. Verket heter "Hva drømmer er laget av" og kunstneren er Lillan Eliassen. Det ser ut som en brudekrone fra et eventyr, eller hodepryden til et vesen som akkurat har steget opp fra et tjern fullt av vannliljer, synes jeg.
Akkurat nå sitter jeg på kontoret og designer annonsen vi skal ha i en brosjyre. Det er en ny, helt vanlig uke i Trøndelag.

Wednesday, November 02, 2005

Onsdagshilsen


I dag jobber jeg hos pappa igjen. På Tresenteret i Trondheim.
Har ikke så mye nytt å fortelle egentlig. Helga var koselig, fylt med familie og venner. Uka har gått fort hittil, og i går bestilte vi oss tur til Gran Canaria. Uspesifisert. Det kan jo bli spennende... Gleder meg uansett til SOL, varme og hav, mens hovedaktivitetene hjemme er isskraping, snømåking og hosting. En annen ting jeg gleder meg til er helga. Og det er ikke lenge til heller. Da skal vi hjem til ei god venninne, også kommer tanta og onkelen min fra Lillehammer på besøk. Snakkes!