Tuesday, February 22, 2005

Råd mot forkjølelse?

SNUFS! Jeg kjenner at en ekkel ondsinnet forkjølelse prøver å snike seg inn på meg. Hva skal jeg gjøre? Jeg fryser, har vondt i et glovarmt hode og det svir i nesa. Jeg har ikke tid til å bli syk nå. Ikke nå som jeg skal ha vinterferie og gå på ski. Argh!!!!

Interessant rundt bordet

Nå er lunsjen et tilbakelagt kapittel denne tirsdagen. Nok en gang satt vi samlet rundt bordet og spiste mer eller mindre kulinariske retter, mens vi snakket om alt mulig. I dag dreide det seg om dumme sportsjournalister, savnet etter finsk fjernsynsteater, radioprogrammet "Ønskediktet", skiføret og navn på barn. Sistnevnte tema er spesielt interessant. NEI, jeg er IKKE gravid. Men navn er spennende. Jeg har noen klare favoritter selv. Hva med dere?
Dagens vær- og tilstandsmelding: Sol og blå himmel, både ute og inne.

Monday, February 21, 2005

Eventyrlig vinterdag


Trondheim

Trondheim

Et par grader under null, oppkvikkende solstråler fra skyfri himmel og passe med snø... Det er mandagen i Trondheim. Jeg må virkelig ta meg sammen for ikke å slå av datamaskinen, ta fri resten av uka og reise til den trønderske fjellheimen. Istedet sitter jeg på kontoret og prøver å skrive artikler om radarteknologi, kroppstemperatur og nye skip. Helgen var bra. Fredag: Hjalp et studie med å flytte. Lørdag: Lat formiddag, vorspiel hos oss, 10-års bryllupsdagsfeiring i leid lokale, med høy stemning, nydelig mat og drikke og mye dans. Søndag: Søvn, møte, kinarestaurant og henting av familie fra Zambia på Værnes. I kveld skal jeg på yogatrim for første gang. Ellers intet nytt fra vestfronten.

Friday, February 18, 2005

Frydefulle fredag

Arbeidsukas siste dag. Trivselens eget forum. Dronningen av dager. Det er fredag igjen, og godfølelsen kommer snikende sammen med vissheten om at en deilig vin og avslappende kveld venter og at jeg kan sove lenge i morgen. Før jeg visste ordet av det sto jeg med treningsklærne på og vannflaska i hånda på 3T i morges kl 06:30. Tor Rikard skulle på spinning og jeg ble med og trente styrke på apparater. En uvant, men god opplevelse. Halv ni satt jeg på kontoret med et bredt smil om munnen og koste meg med tanken på at kroppen var ferdig trent for i dag. I kveld skal vi hjelpe studiet vårt fra Zambia med å flytte og hente møbler folk har donert. Og så er det IDOL, selvfølgelig. Nyt fridagene!

Thursday, February 17, 2005

Velkommen...

til siden min denne torsdagen. Jeg sitter på jobb, fryser på hendene og ser på feriehus i utlandet. Det er utrolig mye lurere å leie leiligheter og hus selv enn å bruke charterselskap. Hvis man er to par kan man jo leie kjempefine steder for 2.500 kr pr par for en uke. Smart, smart. Noen som så Idol i går da? Jeg var absolutt enig med resten av seerne i avstemningen. I kveld er det bokstudie og trening for ekteparet Evensen i Trøndelag. Hva skal dere andre?

Wednesday, February 16, 2005

Kos i Trondheim Engelske


Friends

Her ser dere (f.v.) Elin fra Nord-Norge, Samuela fra Sierra Leone, Maria fra Trondheim og Suzanne fra Ghana. Bildet er tatt en lørdag hos Elin og Reidar, hvor afrikansk dans, chili con carne og trivsel var hovedingrediensene. I kveld er det møte i menigheten vår igjen, og det er alltid kos. Både TR og jeg skal ha tale og så skal vi ha med oss en mann fra Zambia som besøker møtene for tredje gang. Ellers er det en vanlig onsdag i Midt-Norge. Jeg er på jobb og TR leser på NTNU. Og i kveld er det Idol. Jippi! Jeg er faktisk hekta. Heia Jorun! (nå som David er ute).

Flere bilder fra Trondheim Engelske finnes i eget album. Jeg skal også legge ut et album med bilder fra da Tor Rikard ble trønder...

Ha en fin fin lille lørdag!

Tuesday, February 15, 2005

Alt og ingenting

I dag har jeg egentlig ingenting å fortelle. Bare at tirsdager er ingenmannsland, sola skinner i et iiiskaldt Trondheim, jeg har akkurat vært og tatt blodprøve og i kveld skal vi på trening. Savner Portugal, jeg. Savner å være i et fremmed land i mange uker uten planer, mål og stress. Det var så deilig. Bare Tor Rikard, meg og en liten leiebil. Skal legge ut bilder fra den turen i eget album i dag. Reiselysten og utferdstrangen slipper ikke taket. Jeg vil ikke bort og vekk, men jeg vil oppleve, nyte og erfare. Lære språk og mennesker. Snart. I mai, tror jeg.

Monday, February 14, 2005

Ny uke

Ja, så var det mandag igjen. Sola skinner på snølagte veier, jeg er trøtt og snart er det lunsj. Helga har vært en fin en. Fredag sov (!) vi etter jobb, og så var vi en tur hos mamma og pappa. Lørdag var det bokstudieframmøte. Vi var der og en time på feltet, før vi tok en butikkrunde på Solsiden. Om kvelden var det familiekalas hos Marius og Siv som har vært gift i 10 år denne måneden. Masse god mat og kos. I går gikk vi tur i marka, i nydelig vintervær. Så møte og kino. "Svigers er alle verst" var kjempemorsom! Hvordan har helga deres vært? Fortell, fortell.

P.S.: Det er lagt til flere bilder i albumet "Venner" og et nytt album, "Innflytningsfesten 2004", er kommet til i bildeseksjonen. Klikk og kikk! :)

Friday, February 11, 2005

Parfyme


Favoritten

Dette er min yndlingsparfyme. Jeg er en ordentlig parfymefreak og har prøvd de fleste duftkategorier. I bildeseksjonen har jeg lagt ut flere av mine favoritter, både for menn og kvinner. Fortell gjerne hvilke dråper dere helst dusjer huden med. God helg!

Vinter igjen...


Sånn!


IKKE sånn...

I går ettermiddag skinte sola, veiene var bare og temperaturen behagelig her i Midt-Norge. Ja, det var rent vårlig. Og SÅ: Begynte det å SNØ!!!!! Argh! Hmfr! og dobbeltARGH! I dag er det kaldt, isende vind, snøføyk og hvite veier. JEG VIL IKKE HA VINTER IGJEN. Jeg vil ha VÅÅÅÅÅÅÅR!!!! Det ideelle hadde vært: Sol, 3 minusgrader og masse deilig snø i fjellet, og sol, plussgrader og spirende krokus i byen. Og utepils på Solsiden, vårsoling på verandaen og turer langs fjorden. Eller tar jeg kanskje påska på forskudd nå... Jeg merker bare at jeg ikke er innstilt på en ny runde vinter for tida. Jeg blir så glad av vårfølelsen. Ellers er alt vel. Skal på felles lunsj OG kakesamling med jobben i dag, og så er det jo fredag. Hurra!

Thursday, February 10, 2005

Her jobber jeg


SINTEF Media

I bygningene med røde tak nederst til venstre i bildet sitter jeg. SINTEF Media i Strindveien 4. Bak ser dere NTNU, Nidelva, sentrum og fjorden. Det er grått og mildt her i Trondheim i dag. Og snart helg. Deilig , ikke sant? I kveld skal vi på bokstudie, og så kommer Erik Ottesen fra Sandefjord på besøk. Han er på salgstur i Trøndelag. Ha en fiiiiin torsdag!

Wednesday, February 09, 2005

Onsdag allerede

Det er litt forvirrende å ha ukas første dag på kontoret på en onsdag. Har liksom en blanding av mandagsfølelse og snart-helg-følelse. Pussig. Har hatt en koselig og innholdsrik tur til østlandet. Kjørte til Sandefjord på fredag, kom fram kl 00.30. Der ventet deilig mat og kos og prat til langt på natt. Lørdag dro vi til Aarø (øya der bestemoren til TR bor). Søndag var det tilbake til Sandefjord, med mer god mat og kos og prat. Mandag kjørte vi inn til Oslo, og møtte mange kjente på et brett. Nærmere bestemt på Dinner. Det var kjempekos. Jeg har savnet dere! Etter middagen tok vi en drink på SjakkMatt og pratet om framtida. Absolutt trivsel. I går holdt jeg kurs hos SINTEF i Oslo, og så kjørte vi hjem etter en god middag hos Bitia og Bernt Johan. I det hele tatt; en vellykket langhelg. Hvordan har dere hatt det?

Friday, February 04, 2005

God helg!

Sitter og hører på P4 Hits, har akkurat spist lunsj og venter på å få en flaske vin før jeg tar helg. Tor Rikard henter meg kl 15 i dag, og så setter vi kursen for Sandefjord. Det blir kos. Liker å kjøre biltur med min kjære. I en rød 20-åring stappfull av bagasje, godteri og bra musikk. Nyt helgen, folkens. Det skal jeg.

Gullkorn


Starry night (Vincent van Gogh, Saint-Remy, 1889)

Starry, starry night.
Paint your palette blue and grey,
Look out on a summer's day,
With eyes that know the darkness in my soul.
Shadows on the hills,
Sketch the trees and the daffodils,
Catch the breeze and the winter chills,
In colors on the snowy linen land.

Now I understand what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they did not know how.
Perhaps they'll listen now.

Starry, starry night.
Flaming flowers that brightly blaze,
Swirling clouds in violet haze,
Reflect in Vincent's eyes of China blue.
Colors changing hue, morning field of amber grain,
Weathered faces lined in pain,
Are soothed beneath the artist's loving hand.

Now I understand what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they did not know how.
Perhaps they'll listen now.

For they could not love you,
But still your love was true.
And when no hope was left in sight
On that starry, starry night,
You took your life, as lovers often do.
But I could have told you, Vincent,
This world was never meant for one
As beautiful as you.

Starry, starry night.
Portraits hung in empty halls,
Frameless head on nameless walls,
With eyes that watch the world and can't forget.
Like the strangers that you've met,
The ragged men in the ragged clothes,
The silver thorn of bloody rose,
Lie crushed and broken on the virgin snow.

Now I think I know what you tried to say to me,
How you suffered for your sanity,
How you tried to set them free.
They would not listen, they're not listening still.
Perhaps they never will.

Don McLean


En yndling. Både sangen og maleriet. Og kunstneren.

Thursday, February 03, 2005

Drømmer om ferie...



Se for deg en deilig strand. En strand som er akkurat passe stor, med akkurat passe finkornet sand, noen palmer som gir skygge, og en behagelig solseng helt nede i vannkanten. Hør små bølger som sildrer innover sanden, eksotiske fugler som synger, den fjerne lyden av lystbåter som passerer langt ute mot horisonten. Kjenn lukten av solkremen du har smurt deg inn med, tyngden av solbrillene på nesen og boka i hånden, og smaken av limonade med isbiter som står på et lite bord under parasollen. Kjenn solstrålene som varmer opp hele din vinterkalde kropp og får hver muskel til å slappe av...

JEG VIL UT Å REISE!!!

Se mine feriefavoritter i bildeseksjonen.

Wednesday, February 02, 2005

Snart vår?



Noe av det som gir meg mest vårfølelse i hele verden er tulipaner.
Og nå er det snart vår, ikke sant? Jeg liker å tro det. Våren er min favorittårstid. Med knopper på trærne, nyutsprungne blomster, smeltende is, sol som begynner å varme og årets første utepils. Også påskeferie, selvfølgelig. Det er nesten årets beste ferie. Det er ikke mye som minner om vår her i Trondheim i dag, bortsett fra at snøen har smeltet. Men jeg øyner håp. Det er jo tross alt februar og det vil si at den første vårmåneden mars står for tur. Hva er deres favorittårstid, og hvorfor?

Tuesday, February 01, 2005

Trim, Trening, Trivsel

I går meldte vi oss inn hos 3T
Så nå blir det trening og trivsel for det evenske ekteparet i Trondheim. Skal på den første aerobictimen på leeeenge i kveld. Gleder meg til å komme i gang. Må jo bli fit for fight til sommeren, vettu :)
Ellers er det grått, men oppholdsvær i Midt-Norge i dag. Det er en vanlig arbeidsdag, Tor Rikard ligger fortsatt hjemme med forkjølelsen sin og det er egentlig ikke så mye nytt og spennende å fortelle herfra.