Thursday, March 31, 2005

Bilder og dagen


Tor Rikard og Ingar

Nå er bildene fra påskeferien lagt ut i bildeseksjonen! Over ser du en smakebit. Sola skinner fortsatt i Trondheim og jeg våger nesten å tro at våren er kommet for å bli. I dag er planene å jobbe, besøke morfaren min som er på sykehus og bokstudiet. Og i morgen er det faktisk helg allerede!

Tuesday, March 29, 2005

Etter påsken


Oppdal

Da var jeg på plass igjen. Tilbake i byen og tilbake på jobb. Vi har hatt 10 herlige dager på hytta, med skiturer, MAT, spill, sol, venner og familie. Bilder kommer. Nå er vi i gang med hverdagslivet igjen. I kveld skal vi på middag til en familie fra Zambia og i morgen er det møte. Påskesola slipper ikke taket i Trøndelag og vårstemningen fyller bare veier og solbrillekledde trøndere. Jeg skal kjøpe min første blomsterkasse denne uka. Det er snart tid for morgenkaffe på terrassen og utepils på Solsiden. Håper dere også har fine vårdager der dere er!

Thursday, March 17, 2005

Rapport fra sofaen

Nå begynner jeg endelig å bli bedre og tør faktisk håpe på en påske med skigåing og uteaktiviteter. Er fortsatt sykmeldt og sitter i stua sammen med mamma og spiser godteri (eller schnavvvvel, som vi sier i Trøndelag) og ser på gamle familievideoer. Sjefen vil ikke ha meg tilbake på jobb før etter påskeferien. Jeg fikk beskjed om å ta det med ro, kose meg og bli frisk, og det tenker jeg å gjøre. Men formen er absolutt stigende. Ørene er ikke så tette, svimmelheten er nesten forsvunnet og bihulesmertene er borte. Sola skinner i et vårlig Trondheim og jeg synes livet er ganske herlig. Sees på fjellet!

Tuesday, March 15, 2005

Mette & Hasse har fått en sønn!

Han kom til verden i morges kl. 09:19, 18 dager på overtid. Ottosson jr. ble tatt med keisersnitt og var 54 cm lang og veide drøyt 4700 gram. GRATULERER!


Mettes mage, 3 måneder før termin

Monday, March 14, 2005

og fortsatt syk

Nå har jeg vært inne og hostet og syket i snart en uke. Det holder, synes jeg. Men det synes visst ikke kroppen min. Dobbel ørebetennelse, bihulebetennelse og virus på balansenerven er ikke akkurat oppskriften på en frisk mandag. Så jeg blir hjemme i senga i dag også. Håper bare jeg blir frisk til fredag. Da skal vi jo dra til Oppdal og begynne årets påskeferie. Håper alle trofaste lesere er friskere enn meg og at dere får en fin uke!

Friday, March 11, 2005

Fortsatt syk

De siste nettene har jeg bare sovet et par timer. Det er utrolig hva man gidder å se på tv når halsen er så vond at det er umulig å sove eller når man våkner hver gang tablettene ikke virker mer og øresmertene tar overhånd. I natt sprakk den ene trommehinnen min og nå har jeg betennelse i det andre øret også og er satt på penicillin. Festlig. Sitter i en god-stol med dyne og fjernkontrollen hjemme hos foreldrene mine. Mamma er også syk og sitter i den andre stolen. Vi maser på mennene i våre liv og synes synd på oss selv. Men nok om sykdom i Trondheim. Koselig å se at flere og flere blir bloggere. Velkommen, Cams, OC og Marcus! Ha en kjempefin dag, alle sammen. Husk; det er fredag og snart helg!

Tuesday, March 08, 2005

Syk IGJEN


Influensavirus

Bare en uke etter at jeg ristet av meg forrige forkjølelse er jeg angrepet av en eller annen uhumskhet igjen. Er virusene veldig agressive og utholdende i år, eller er immunforsvaret mitt i koma? Våknet i morges med vond hals, verkende bihuler og tett nese. Jeg sitter på kontoret med ullgenser, skjerf og boblejakke, og FRYSER! Tror ikke denne arbeidsdagen blir lang for mitt vedkommende. Sympati tas imot med ublu takk. Snufs!

P.S.: Albumene fungerer igjen.

Monday, March 07, 2005

Grå mandag

Grå himmel, grå dag, kaldt kontor og trøtt Maria. Jeg liker ikke mandager. Jeg liker i det hele tatt ikke å være på et kontor. Å ha en arbeidsuke. Å leve et A4-liv. Og det skal jeg jammen meg ikke heller. Bare så lenge jeg absolutt må.
Helga var fin. Fredag så vi Idol hjemme hos Linda og Pålan. Lørdag var vi heiende tante og onkel på fotballkamp hvor Simen spilte, før vi tok med oss Ida til byen. Det var veldig kos. Om kvelden så vi Grand Prix hos Siv og Marius. Søndag spiste vi frokost hos Cecilie, sammen med Merete, Jeanette og Camilla. Det regnet, så søndagsturen ble skrinlagt. Men det var koselig å våkne sammen med gode venner istedet. Så var det møte og en liten tur innom mamma og pappa før vi gikk hjem og la oss. I dag er ikke planene store. Sitter her foran skjermen og skal skrive to notiser. Men hjernen er tom og inspirasjonen på ferie. Dette blir en lang dag, tror jeg. Skriv gjerne en oppmuntrende kommentar:)

Friday, March 04, 2005

Jippi!



Så er det den dagen i uka igjen. Arbeidsdagene er over og foran oss ligger to hele dager med bare fri og kos. Jeg skal møte Tor Rikard på kafé på Bakklandet etter jobb. Ingenting er bedre enn å innlede helga med en deilig cortado i et gammelt trehus med peis. Og så er det jo Idol i kveld, selvfølgelig. I morgen skal vi passe niesen vår, Ida, fra kl 10. Da rusler vi ned til byen med henne i vogn. Fint med en foreldreøvelse. Så blir det vel lørdagsaviser i sofakroken og Grand Prix om kvelden. Søndag krysser jeg fingrene for fint turvær. Jeg vil gå til Estenstadhytta. Det er passe langt, og vel framme er det søndagsfrokost og utsikt over byen og fjorden.
Ha en herlig helg!

Thursday, March 03, 2005

Ukas torsdag

Jobb, middag, bokstudiet, tv, sove. Gleder meg til helg, uten planer. Bare kafé, lørdagsaviser, søndagstur og kanskje RaskeMenn på Bybroen Scene. Og kanskje et spill eller to. Og gode venner. Og trivsel. Ikke noe nytt og spennende å fortelle i dag. Har akkurat kommet tilbake på kontoret fra et mediekurs vi har holdt. Ellers bare vanlig arbeidsdag på en vanlig torsdag. Håper dere har det bra, alle sammen.

Godt


A little fall of rain

Dette bildet er fra en av yndlingsscenene mine i Les Mis. Marius og Eponine (her spilt av svenske Annika Edstam og Christopher Wollter) synger "A little fall of rain" etter at Eponine har oppsøkt sin store kjærlighet ved barrikaden. Før siste strofe dør hun av skuddsårene hun har.

Og her er kjernen i tidenes musikal. Sunget av hovedpersonen etter at biskopen har gitt ham sølvet han først stjal og fridd ham fra politiet som ville arrestere ham:

One word from him and I'd be back
Beneath the lash, upon the rack
Instead he offers me my freedom
I feel my shame inside me like a knife
He told me that I have a soul,
How does he know?
What spirit comes to move my life?
Is there another way to go?

I am reaching, but I fall
And the night is closing in
And I stare into the void
To the whirlpool of my sin
I'll escape now from the world
From the world of Jean Valjean
Jean Valjean is nothing now
Another story must begin!

- Jean Valjean i Musikalens vendepunkt

Wednesday, March 02, 2005

Bildene er midlertidig borte

Oppdaget (ble varslet via mail av Cams) til min store forskrekkelse at bildene i albumene mine er forsvunnet. Beklager dette. Har sendt mail til eurofoto.no og venter på svar. Fortløpende info kommer.
Ha en fabelaktig onsdag så lenge!

Back in business

Trass gode råd mot forkjølelse ble jeg altså syk. Skikkelig syk. Og det er jo typisk når vi skulle på Oppdal med kjente og kjære. Men jeg dro oppover likevel. Og det er jeg glad for. Spanjolene og BJ fikk stått på ski, Camilla laget verdens beste brownies, Lasse laget verdens verste mojito (ja, jeg vet du ikke hadde isbiter), og Lene og Eskil fikk prøvd sine nye langrennski. Legg til en stor dose god mat og masse latter og du får en vellykket helg. Denne uka har jeg foreløpig bare vært inne og sett tv, enten hjemme eller hos mamma og pappa. I kveld er det møte, i morgen bokstudie og så er det jammen meg helg igjen. Det liker jeg.