Tuesday, January 31, 2006

Jeg liker bibliotek


De er så rolige. Og så fulle av bøker. Og mennesker som lister seg mellom radene med bokstaver, setter seg på huk, blar i nye sider. Da jeg var lita bodde vi rett ved barneskolen og der, i kjelleren, lå verdens søteste bibliotek. Åsvang Filial. Her jobbet de samme damene hele barndommen min. Her lånte jeg mine første leseopplevelser, her var det barneteater og her tisset valpen vår på det mørke nålefiltteppe. Nå har Åsvang Filial flyttet til et stort kommunebygg og fått navnet Moholt.
Vi jogget forresten i går kveld. I regnet. Jeg liker regn også.

Monday, January 30, 2006

Overnatting i Roma?


Regnet øser ned og det er mandag. Typisk. Men jeg er faktisk ikke i så dårlig humør som omgivelsene kunne tilsi. Helgen har vært koselig og jeg er ganske uthvilt. Så, over til dagens overskrift. Broren min m kone skal til Roma i anledning bryllupsdagen sin, og jeg prøver å finne et fint tilholdsted for dem. Er det noen av dere som har et hotell eller en utleieleilighet å anbefale? Kriteriene er "midt i smørøyet" og veldig god standard. Skulle gjerne tatt en tur til Roma selv. En gang.
God mandag!

Friday, January 27, 2006

5-ÅRS BRYLLUPSDAG!



I dag er det altså fem år siden jeg ble hentet utenfor Ma Clinique av forlover Bernt Johan, kjørt til salen på Majorstuen i pyntet bil, og ført opp midtgulvet av pappaen min. Fem år siden vi satt på scenen i brudeklær og gav hverandre et evig løfte, og så feiret i Gamle Logen med venner og familie fra nord og sør. Takk for fem flotte år, elskede! Gleder meg til feiringsmiddag i kveld...:)

Thursday, January 26, 2006

Kulturseier!

Nå åpner legendariske Frogner kino igjen. Så ble det hverken parkeringshus eller matbutikk utenfor vinduene i Oslo-leiligheten vår. Heldigvis.

Ofte tenker jeg...

Hvorfor bor jeg i Norge når jeg kunne bodd her:

Cayman Islands

her:

Roatan Island

eller her:

Boayan Island

Hvorfor gidder vi å traske rundt i slaps og isvind, være i mørke morgen og kveld hele vinteren (og den er lang), rase rundt fra jobb til møter til avtaler, fryse i kjølige sommernetter, sitte inne på et kontor hele uka (ja, jeg hater fortsatt å jobbe), betale HØYE skatter og avgifter, og leve livet i A4-format fordi "det er sånn det er"? Når vi kan bo i en bungalow ved havet, leve enkelt, sove i hengekøye, spise frokost med tærne i azurblått hav, være sammen med venner, spise kokosnøtter og egenfisket fisk, og ta det med ro. Hvorfor går det ikke an?

Wednesday, January 25, 2006

Brillefin?


Sitter her med mine første briller på nesen. De er helt ordinære. Sånne billige lesebriller som "alle" over 50 har. Synsteste-dama sa nemlig at jeg var bittelitt nærsynt og at zoome-muskelen i øyet er litt overarbeidet. Det er derfor jeg har vondt rundt øynene hver dag etter mange timer foran PC-skjermen. Så nå hjelper jeg zoomen med disse brillene. Det kiler på nesebenet mitt når jeg har på briller. Solbriller også. Rart. Føler meg plutselig litt vel voksen her jeg sitter.

Monday, January 23, 2006

Til opplysning

"Mandag er den første dagen i uka ifølge den internasjonale standarden ISO 8601. I enkelte land, deriblant USA, er mandag regnet som den andre dagen i uka. Navnet for mandag på arabisk, gresk, hebraisk og portugisisk er «andre dag».

Mandag har fått navnet sitt fra Mona, den saksiske månegudinna.

Norsk mandag betyr forøvrig «Månens dag», jfr tysk Montag og spansk lunes."

Her i Trondheim betyr mandag jobb, feltet og "Krøniken". Helga var fin, dominert av Settlers, kafé og god mat. Jeg drikker appelsinjuice (som jeg i grunnen liker bedre enn eplejuice nå. Pussig hvordan smaker endrer seg. Før stod jeg opp ekstra tidlig på hotell for å rekke noen glass eplejuice i frokostsalen. Nå liker jeg rødvin best, mens hvitvin var favoritten tidligere, og nylig begynte jeg faktisk å ha agurk på brødskiva, noe som jeg omtrent brakk meg av før...hm) og venter på å dra hjem.

Ha en fin dag!

Thursday, January 19, 2006

Kaldt, trøtt og kloke ord


"Alt betalt arbeid suger ut og bryter ned sjelen."
Aristoteles

"Målet med arbeid er å vinne fritid."
Aristoteles

Smarte filosofen.
E6 over Dovrefjell er stengt, stormen nærmer seg Trondheim, og jeg skulle vært godt innpakket i dyna mi. Istedet sitter jeg og setter ny gjesperekord på kontoret. Det er Settlers, kveldsmat og gode venners feil. Jeg er SÅ TRØTT! Tror jeg må sove 1 million timer i helga.

Wednesday, January 18, 2006

God morgen!...


I dag bare kjente jeg at jeg måtte se dette bildet. Det er godt å se på. Og hjelper på en kald onsdags morgen i januar...
Så "Stolthet og fordom" i går. Flott film. Men jeg savnet Colin Firth. Jeg vil også bo blant grønne åser i England, og leve da jentene kunne gå i fantastiske kjoler hver dag, mennene bar flosshatt, og alle danset i rekke på ball.

Tuesday, January 17, 2006

Idiotisk humor

I går så vi Team Antonsens "One Night Only". For en nedtur! Alle sketsjene hadde vært like morsomme (les: mye MORSOMMERE) hvis de hadde løftet blikket litt fra alt under beltestedet. Vi lo kanskje to ganger tilsammen, så stadig flaut bort fra skjermen og kjedet oss. Nei, takke meg til Dagfinn Lyngbø og Trond-Viggo, som klarer å være hysterisk morsomme uten å være grove. Og Seinfeld, som faktisk har gode poenger. Gleder meg til neste sesong med New York-kvartetten kommer på DVD:)
Nok om tv; det er en helt vanlig tirsdag her i Trondheim, og alt er ok.

Monday, January 16, 2006

GRATULERER Anette & Tore !




I natt kom lille Marcus Leander til verden, med sine 3335 gram og 50 cm.

Uten tittel



Jenteskravling over en varm kaffe på herlige Erichsen. Det er helgekos.
Resten av helga var også fin, med vennebesøk hjemme på fredag, vennebesøk borte på lørdag og familemiddag i går. Avrundet fridagene med en deilig kveldstur. Under svartblå himmel, lysende måne og gnistrende stjernedryss.
Så var det mandag igjen. Krøniken i kveld,-det er alt jeg vet så langt om denne uka.

Friday, January 13, 2006

Lynkurs i trøndersk

Nå kan du lære Norges herligste dialekt på 1-2-3. Hær e de', sjø
Håper du får en fin fredag og helg. Bare husk at noen trønderske ord må brukes med forsiktighet.
:) M

Thursday, January 12, 2006

På skjermen

Jeg har funnet lyspunkter i januar-mørket:


I morgen er det premiere på årets Idol.


Lørdag starter Tore på sporet opp igjen, med bl.a. denne saken:
"Så blir det et gjensyn med Hanne Ingebrigtsen Skjervold fra Trondheim, som var med i det aller første Tore på sporet programmet i 1996. Den gang reiste Tore og 16 år gamle Hanne til Sør-Korea hvor Hanne fant igjen sin biologiske familie. I kveld får du høre hva opplevelsen gjorde med Hanne, og hvordan livet ble etter at hun fant familien i Korea."
Hanne gikk i klassen min på Katta da dette skjedde, og vi ble på en måte med i hele prosessen. NRK-kameraene kom plutselig inn i naturfagstimen vår og da Hanne skulle i studio (og foreldrene hennes dukket overraskende opp) var hele klassen publikum. Jeg skrev dessuten en artikkel i Norsk Ukeblad om henne sommeren 2003. Tror kanskje ikke jeg kommer til å følge med på TPS framover, men dette programmet skal jeg ihvertfall se.


Og mandag er det tid for neste sesong av denne danske tv-suksessen.

Dessuten er det jo ikke å forakte at "Pride and Prejudice" vises på kino nå... :)


Og som om ikke det skulle være nok har vi selvfølgelig denne i DVD-spilleren:

Wednesday, January 11, 2006

Det er ikke spesielt festlig...

...når Norge ser slik ut:

Hverdag i januar. Bare ordene høres grå ut. Jeg trenger hjelp til å se noe positivt i mørke dager, issvuller, skitten snø og haugevis av regninger. Jeg liker det ikke. Jeg vil ha lyse dager, ferie, varme. Eller jeg vil til en storby. London for eksempel.
Vi hadde forresten en kjempefin tur. Travel, innholdsrik og morsom. SHOPPING, V&A Museum, Afternoon Tea på The Savoy, Phantom of the Opera, Hard Rock Café, pub, taxi-sightseeing. Det var noen av ingrediensene. Vi leide en leilighet gjennom Citylife Apartments. Anbefales! 5 minutter å gå til Oxford street, 2 store soverom, svær stue, flott kjøkken og 2 bad. Nyoppusset for under ett år siden. Et godt alternativ til hotell, som både er dyrt og ofte av dårlig standard eller med små rom i London.
Jeg vil tilbake, nå! Det går an å fly t/r Trondheim-London for bare 750 kr i februar. Bare tanken gjør meg faktisk i bedre humør. Det ER jo snart vår, ikke sant?

Thursday, January 05, 2006

Off we go!


"Why, Sir, you find no man, at all intellectual, who is willing to leave London. No, Sir, when a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford."
Boswell: Life

Når du leser dette er jeg enten på flyet til eller fra den britiske hovedstaden, på shopping i Oxford street, på musical i Her Majesty's Theatre, på Afternoon Tea eller en pub med ordentlig øl.

God helg!

Tuesday, January 03, 2006

Tirsdagsfølelse?



Kramer: What's today?

Newman: It's Thursday.

Kramer: Really? Feels like Tuesday.

Newman: Tuesday has no feel. Monday has a feel, Friday has a feel, Sunday has a feel....

Kramer: I feel Tuesday and Wednesday...

Monday, January 02, 2006

Så var vi i året

!
Og jeg blir like overrasket over at det er gått et helt år igjen, hver nyttårsaften. 2005 var fint, og jeg tror 2006 blir enda bedre:) Det er allerede mye å glede seg til de neste månedene: London-tur, 5-års bryllupsdagsreise, Dagfinn Lyngbø-show, Les Misérables på Trøndelag Teater, Påskeferie, biltur i Europa til sommeren, osv, osv. Jeg håper 2006 blir et år uten hverdager. Ha en fin mandag i uke 1!