Friday, April 29, 2005

Jippi!


Endelig fredag!
Om noen få timer er arbeidsuke 17 over og vi kan ta fatt på helga! Siden Tor Rikard og jeg ser Seinfeld hver kveld for tida, lar jeg denne glade gjengen heie fridagene inn. I kveld samler fetteren min hele familien på mammas side, for første gang på mange år, hjemme hos seg. Det kan jo bli interessant:) I morgen skal vi på feltet, kafé og bryllupsdag til broren min. Og søndag er foreløpig uten planer. "Snakkes" på mandag. Till then; Ha ei forrykende god helg! Tjo-ho!

Thursday, April 28, 2005

Hei!

I dag har jeg virkelig ingenting interessant å skrive, men jeg kan jo fortelle at sola skinner i Trondheim i dag også, seminaret i Oslo i går var vellykket og etter jobb denne torsdagen er mine planer middag, bokstudie og sameiemøte. Kos dere med våren og tanken på at det snart er helg...:)

Wednesday, April 27, 2005

Les videre og du får vite



at denne onsdagen er Verdensdagen for design. Og at jeg skal til Oslo på seminar. Drar herfra halv ti og kommer hjem i kveld. Det er halvskyet og sol i Trondheim i dag, Togo feirer sin uavhengighet og det er fem år siden Bømlotunnelen åpnet. Ha en fin Mittwoch!

Tuesday, April 26, 2005

De' e' så fint vær i Trondheim

og æ sitt på kontoret og kikke ut på sola som speile sæ i realfagsbygget på NTNU. Forsov meg i morges (her går jeg over til pregløst bokmål av hensyn til sarte sjeler) og var ikke på jobb før kl 10. Og nå er det jammen meg bare én time til lunsj. Denne dagen går fort, gitt. Gleder meg til middag på terrassen, studie med familien Mweene og at mamma og pappa kommer hjem fra Praha i kveld. En god tirsdag. Nemlig. Varme smil sendes alle:)

Ravnkloa

Trondheim

Bakklandet

Munkholmen

Monday, April 25, 2005

Aprilmandag



Hei og velkommen til uke 17! Over ser du et bilde fra helga vår; Maurice og Tor Rikard på lørdagens menighetsfest. Hvis du vil se flere bilder er det bare å ta en titt i albumet "Ei helg i april". Helga startet hos Elin og Reidar, med nydelig mat (kamskjell og breiflabb), vin og Idol. Koselig kveld. Lørdag kom Maurice. Vi spiste lunsj, før vi dro ned til Tempe bydelshus og selskapet med venner fra alle verdenshjørner. Her ble det mat, prat, spansk dans, afrikansk dans, engelsk dans, tyrkisk dans og norsk dans, karaoke, diktlesing og selskapsleker. Da moroa var over kjørte vi en tur opp til Byåsen og sa hei til Kai, før vi tok med oss Maurice, Cecilie og Merete hjem til oss og spiste taco. Søndag møtte vi Nic (kamerat av Maurice) på Bakklandet, vandret rundt i byen og så på Trondheim, drakk kaffe på Choco Boco, var på møtet, en tur i Tyholttårnet, spiste på indisk restaurant, og vi avsluttet helga med kake på Solsiden og Bare Blåbær. I dag må jeg jobbe, mens Tor Rikard og Maurice kan kose seg i byen. Makan! Jeg vil også på Erichsen i vårværet. Men, men. Dere får skrive noe koselig her da, så holder jeg vel ut denne arbeidsdagen også.
- M

Friday, April 22, 2005

Ukeslutt



Fredag: Norrønt frjádagr, der fre- gjengir navn på gudinnene Frigg eller Frøya, etter middelalderlatin dies Veneris 'Venus' dag', femte dag i uka. Og den dagen er vi kommet til nå. I kveld skal vi til Elin og Reidar sammen med Merete. I morgen kommer Sveits' store sønn, Maurice, med fly fra Oslo. Lørdag kveld er det selskap i leid lokale med hele Trondheim Engelske og den spanske menigheten. Tor Rikard og jeg skal være med å danse English Countrydance, det kan jo bli spennende...:) Søndag blir det vel kafé, møte og sosial omgang. Det er weekend-programmet her i Trondheim. Nå må jeg bare skrive ferdig de to sakene jeg jobber med og bli ferdig med ukas siste arbeidsdag. Tjoho!

-Eders Maria (nå enda blondere)

P.S.: De siste to dagene har folk fra Singapore, USA, Taiwan, Uruguay, Belgia, Mexico, Nederland og Australia besøkt bloggen min. Det er litt artig å tenke på.

Thursday, April 21, 2005

Dag 111

Velkommen til den 111. dagen i året 2005! På denne dagen i historien skjedde dette:

1780 Jernverkseier og kanselliråd Carl
Deichman døde. Han testamenterte
sin boksamling til Christiania by.

1898 En grunnlovsendring gav stemme-
rett til alle menn over 25 år.

1926 Elizabeth 2, Storbritannias dronning fra 1952, ble født.

1956 Elvis Presley's first No. 1 hit, "Heartbreak Hotel", topper listene.

1960 Brasilia ble hovedstad i Brasil.

1988 Grunnloven ble endret for å sikre
samenes språk og kultur.

Og i Trondheim i dag skjer dette:
Jeg sitter på kontoret, ser ut på en grå himmel med solglimt og gleder meg til arbeidsdagen er over og jeg kan sette kursen mot frisøren. Nyfrisert og enda blondere drar jeg på bokstudiet, før kroppen får en dose trim på 3T.
I morgen er det heeeeeelg!!!!

Wednesday, April 20, 2005

Onsdag i Trondheim



Hele kunsten å lære seg å leve betyr å holde fast på latteren, sa Jens Bjørneboe en gang. Det er godt å ha noen å sitere når hodet er tomt for ord. For de ordene kan jeg stemme i. Hva hadde livet vært uten latter? Den korteste veien mellom to mennesker og noe godt som forlenger livet. Sola kaster vårlige stråler ned i byen min i dag også, og planene for denne onsdagen er jobb, møte og IKEA (!). Med fare for å ta en Davy: Ha en lattermild dag!

Tuesday, April 19, 2005

Snart...



...er det sommer. Skandinavisk sommer. Det beste som finnes. HVIS sola finner veien hit. Og det har den ihvertfall gjort i Trondheim i dag. Skulle gjerne sittet på ei brygge, med føttene i vannet, sommerradio og solkrem. Og det kan vi jo, snart. Det er det som er så deilig med våren. Alt er snart. Ha en god dag:)

Monday, April 18, 2005

I helga

Hei! Jeg har vært på jobb siden kl 07:00, sola skinner og humøret er overraskende bra til at det er mandag. I helga var vi en gjeng hjemme hos oss og så Idol og satte til livs flere kilo reker og liter hvitvin på fredag. Lørdag spiste vi frokost sammen med overnattingsgjest Camilla, før vi ruslet ned til Solsiden i finværet. Der møtte vi Merete og ble sittende utenfor Bare Blåbær og kose oss i mange timer. Gode timer. Om kvelden var vi hos Cecilie. Søndag gikk vi tur langs sjøen på Lade, spiste middag på terrassen, så var det møte, før vi dro hjem til Linda og Pålan. I dag er mine eneste planer å jobbe og å dra hjem og sole meg. Våren ser endelig ut til å ha funnet Trondheim. Ønsker dere alle en flott dag og uke!

På Solsiden

Merete

Middag på terrassen

Friday, April 15, 2005

Unwritten...


Klar, ferdig, fredag!

Blanke dager. Fri. Alt er mulig. Det er helg igjen! Vennekos og trivsel i kveld, vennekos og trivsel i morgen kveld. Kanskje tur på søndag. Og spill. Eller film. Ha en glad dag! Friday I'm in love...

Thursday, April 14, 2005

Shopping



I ettermiddag skal jeg møte mamma, Linda, Jenny og Julie i byen. Oppdraget er å finne stevnekjoler til småjentene. En real shoppingrunde, med andre ord. Rosa og fnisende. Og sannsynligvis med innlagt kafébesøk. Sola skinner til og fra i Trondheim i dag også, men det er for kaldt til at det kan kalles vår. Jeg fryser på kontoret og prøver å skrive ferdig reportasjen om farlige bassengbygg til neste Gemini. Fliffos!

Wednesday, April 13, 2005

Vårlig onsdag



I morges ble jeg møtt av varme solstråler på badet og gjenfant troen på nok en vår. Kanskje inntar den Trondheim denne uka. Det er lov å håpe. I dag skal jeg bare jobbe og på møte. En lite spennende dag å beskrive. Mer spennende er det med ferieplanlegging. Siste idé for ferien med stor F i september er en rundtur i Malaysia, Singapore og Indonesia. Leste til hodet ble solvarmt om de landene i går. Men ingenting er bestemt og vi er fortsatt åpne for reisetips fra nettopp DEG!
Snakkes!

Tuesday, April 12, 2005

Hverdagskos



God tirsdag! I dag var jeg på jobb kvart over sju. Det er en deilig følelse å vite at jeg kan gå hjem kvart over tre. Ellers ble mandagen en kos en. Etter jobb gikk vi hjemover, spiste middag, var på frammøte, hadde bibelstudie med et ektepar fra Zambia, før vi møtte en solbrun Camilla på Bakklandet. Der satt vi og pratet og lo over en kopp varm drikke, mens regnet trommet på glasstaket og trivselen smøg seg inn i hverdagen. Det kan jeg like. Ha en fin dag, alle sammen...

Monday, April 11, 2005

Weekendrapport




Lene og Eskil

Kinarestaurant i Trondheim


Helga vår: Idol, rødvin og hjemmekos på fredag, frammøte, studie, middag hos familien Andersen, kinamat med Lene og Eskil, Settlers hos Lene og Eskil på lørdag, og "Seinfeld"-dvd, møte og kino med mamma på søndag.
I dag er det grått og vått i Midt-Norge, og planene for dagen er jobb, middag, frammøte, bibelstudie og tv. En vanlig mandag i ei helt vanlig uke.

Friday, April 08, 2005

FREDAG! og nye bilder

Nå har jeg lagt til fire nye album under albumoversikten og lagt inn nye bilder i albumene "Venner", "Tor Rikard" og "Familie". Det er bare å klikke og kikke.
Over til dagen i dag. Ukeslutt og helgestart. Det er FREEEEEEDAAAAAG!!!!! Vi har ingen spesielle planer for kvelden, bare ei flaske rødvin og Idol. Deilig. I morgen skal vi på bokstudieframmøte og så gjøre noe koselig sammen med Lene og Eskil når sola går ned. Søndag vil jeg på tur og på kino. Gode filmforslag, anyone?

Thursday, April 07, 2005

Morgentur og fjerne land


Trondheim i april

I morges gikk jeg til jobben. Ingen big step for man, men en åpenbaring for meg. Under en lysegrå himmel gikk jeg avsted hånd i hånd med min elskede og våknet før jeg nådde kontoret etter 25 minutter. Det skal bli en vane. 1 times gratis trim hver dag, deilig vårluft og koselig småprat. En annen ting "jeg gjerne ville snakke med dere om" i dag er besøkende på bloggen. Jeg sjekket hvor mine gjester er fra i går, og oppdaget til min store overraskelse at de, foruten Norge, kommer fra India, Singapore, Estonia, USA, Italia, Australia, Ungarn, England, Vietnam, Tyskland, Argentina, Canada, Jordan og Sverige. Litt rart å vite at så mange totalt fremmede klikker seg inn på siden min. Men for all del, det er jo bare koselig:) Håper dere får en fin torsdag! Nå er det snart helg...!

Wednesday, April 06, 2005

Nysgjerrig


Hvem der?

Hei, jeg heter Maria og jeg er ekstremt nysgjerrig. Eller interessert, nyfiken, skuelysten, spurvis og spørrelysten, ifølge Kunnskapsforlagets synonymordbok. Derfor lurer jeg veldig på hvem de 41 som IKKE la igjen en kommentar, men som var innom bloggen min i løpet av gårsdagen er....?
Flere ferieforslag tas fortsatt imot med takk og bukk. Takk til Kathrine og Kim for gode innspill så langt. I dag ligger det et tynt snølag i Trondheim. Ja, dere leste riktig. SNØlag. Snakk om bortkastet. Aprilsnø. Det finnes vel knapt noe mer uvelkomment. Alle har satt vinterskoene i kjelleren, funnet fram vårfargene og står på startstreken for å innta byens uteserveringssteder. Det er bare å stå hain av, som de sei i nord, og klamre seg til våren som sikkert bare tar en liten pause før den jager bort siste rest av kong Vinter.
Ha en fabelaktig onsdag, med eller uten snø!

Tuesday, April 05, 2005

Ferieforslag?



I september planlegger vi å foreta ferien "of a lifetime". Vi skal jobbe hele sommeren og neste sommer er vi kanskje tre (NEI, jeg er ikke gravid), så vi tenkte å reise rundt i en måned nå og gjøre alt vi ikke kan med småbarn på slep. Forrige april kjørte vi rundt i Portugal i en måned, og vi tenkte kanskje å gjenta den suksessen i år, men det kan vi jo strengt tatt gjøre med barn i baksetet også. Så; er det noen som har noen forslag når det gjelder reisemål, hotell, billige billetter, osv? Vi trenger ikke å være på samme sted eller kontinent hele tiden. Alle gode tips tas imot med takk:)

P.S.: Morfar er fortsatt dårlig, men jeg orker ikke å skrive om det i bloggen. Du vet, sun always shines on the screen.

Friday, April 01, 2005

Fredag igjen!



...og det skal vi gjøre med snuten mot Röros. SINTEF har to leiligheter i et laftet tømmerhus rett ved sentrum i bergstaden og vi skal låne den ene denne helgen. Det blir kos, med vandring i de gamle gatene, kanefart, rødvin og søndagstur i Falkbergets rike. Ønsker dere alle en ordentlig god helg!